Zimní přestávky hrají podle Hamiltona stále důležitější roli

Zimní přestávky hrají podle Hamiltona stále důležitější roli

Tím, jak se sezóna formule 1 v posledních letech prodlužuje, jsou podle letošního mistra světa Lewise Hamiltona zimní přestávky mezi jednotlivými ročníky stále důležitější.

Již pětinásobný mistr světa formule 1 minulý víkend v posledním závodě sezóny v Abú Dhabí potvrdil zisk svého letošního titulu jedenáctým vítězstvím v sezóně, která čítala 21 závodů.

Jeho týmový kolega Valtteri Bottas pak usedl za volant letošního vozu ještě v úterý a ve středu v rámci testů pneumatik Pirelli. Sezóna však nekončí ani pro Hamiltona, který má na programu ještě setkání se sponzory a dny s týmem Mercedes.

Příští rok přitom skončí sezóna o týden později než letos, když se Velká cena Abú Dhabí pojede v neděli 1. prosince. Hamilton si proto myslí, že kratší zimní přestávky jsou pro piloty o to důležitější. 

„Sezóny se prodlužují a prodlužují, takže důležitost tohoto (zimního) období je stále větší a větší. Já ale zůstanu ve volném tréninku ještě trochu déle, je to tak pro mě nejlepší,“ říká Brit.

„Zatím nemám žádné plány, ale těším se na čas strávený s rodinou. Do poloviny prosince mám stále spoustu práce, ale těším se na zimu, zimní přestávku a na čas, který strávím se svou sestrou, dětmi a mou mámou a tátou. Úplně při tom vypnu,“ dodává.

Už 18. února příštího roku pak v Barceloně začínají první čtyřdenní předsezónní testy. Od 26. února do 1. března je pak na programu druhá a poslední série testů předtím, než 17. března v Melbourne začne Velkou cenou Austrálie nová sezóna formule 1.

Foto: Getty Images / Charles Coates

Doporučujeme

Články odjinud