Žiji svůj sen, říká Mick Schumacher po zisku titulu ve F3

Žiji svůj sen, říká Mick Schumacher po zisku titulu ve F3

Mick Schumacher, syn sedminásobného mistra světa formule 1 Michaela Schumachera, získal v předposledním závodě sezóny evropské formule 3 na Hockenheimu titul šampiona.

Schumacherovi k zisku titulu stačilo druhé místo ve druhém závodě posledního podniku, který se o tomto víkendu jede v rámci doprovodného programu šampionátu DTM na Hockenheimu, když nestačil jen na Jüriho Vipse. V nedělním posledním závodě sezóny jej tak už o první místo v konečném pořadí jeho největší rival Daniel Ticktum nemůže připravit.

„Je těžké to popsat slovy. Jsem opravdu vděčný za to, co teď mohu prožívat, žiji svůj sen. Děláme to, co milujeme, a počínat si v tom dobře je ten nejlepší pocit, jaký můžete mít,“ řekl Schumacher.

Schumacher také řekl, že na závody s ním jezdí jen velmi malá skupina lidí, mezi kterými je dlouhodobý přítel jeho otce Peter Kaiser a manažerka Sabine Kehmová. Schumacherovi také pomáhal jeho tým Prema Theodore Racing, který jej držel nohama na zemi i přes mediální pozornost, kterou na sebe strhává svým slavným příjmením.

„Mám za sebou tým a lidí, ke kterým si mohu přijít odpočinout. To bylo klíčové pro to, abych zvládl tu pozornost, která na mě byla, a abych se soustředil na závodění a na to, co miluji, což je být na závodní trati a zajíždět rychlé časy,“ řekl.

Začátek sezóny přitom 19letému německému pilotovi nevyšel, když mu po 14 z 30 závodů patřilo až desáté místo v průběžném pořadí. V belgickém Spa-Francorchamps však získal své první vítězství a od té doby triumfoval ještě sedmkrát.

„Celou sezónu jsme velmi tvrdě pracovali, na začátku sezóny to možná nevypadalo tak jako nyní, postupně jsme ale dokázali zlepšit vše, na čem jsme pracovali. Tým mě po celý rok nesmírně podporoval, i v těch nejtěžších chvílích“

Wolff: Může se stát velikánem motorsportu

Za letošní výkony v evropské F3 se Mick Schumacher dočkal pochvaly také od šéfa oddělení motorsportu u Mercedesu Tota Wolffa.

„Gratuluji Mickovi k zisku titulu v evropském šampionátu FIA formule 3. Od začátku na něj byla směřována velká pozornost a byl pod velkým tlakem,“ řekl Wolff.

„Není snadné se s tím vším vyrovnat, obzvlášť pokud sezóna nezačne nejlépe, jako v tomto případě. Jeho výkon ve druhé polovině sezóny byl o to více ohromující. Ukázal, že má vše potřebné k tomu, aby se mohl stát jedním z velikánů našeho sportu,“ dodal šéf Mercedesu, jehož motory pohánějí vozy týmu Prema Theodore Racing.

Foto: FIA Formula 3 European Championship

Doporučujeme

Články odjinud