Ze zbývajících závodů bude Singapur pro Sauber nejtěžší

Ze zbývajících závodů bude Singapur pro Sauber nejtěžší

Po pódiu z Monzy očekává Sauber těžší Grand Prix v Singapuru. Hinwilskému vozu C31 městská trať zřejmě moc nesedne.

"Z nadcházejících sedmi závodů očekávám, že tento bude pro náš C31 nejtěžší," přiznal závodní šéfinženýr Sauberu Giampaolo Dall'Ara před Singapurem. "Ale naše příští úpravy aerodynamiky nasadíme právě v Singapuru, což by nám mělo pomoci to kompenzovat a dostat nás do takové pozice, abychom odjeli dobrý závod."

Pomoci by si švýcarská stáj mohla také vhodnou strategií. Její vůz je velmi šetrný k pneumatikám, což jí vzhledem ke statistikám dává zajímavé možnosti.

"Co se týče strategie, musíme brát v úvahu, že je pravděpodobnost výjezdu safety caru na této trati velká. To znamená, že musíme mít na paměti požadavky pneumatik a zároveň být připravení v jakoukoliv chvíli změnit strategii v případě výjezdu safety caru," dodal Dall'Ara s tím, že možnost jet jen na jednu zastávku v Singapuru neočekává.

Jezdci Sauberu věří, že je C31 tak dobré auto, že ho žádné větší problémy nečekají. "V minulosti tato trať našemu vozu moc neseděla, ale s tím letošním se věci změnily. Nevidím důvod, proč bychom tam neměli být konkurenceschopní," řekl Kobajaši.

Doporučujeme

Články odjinud