Ze začátku se budeme trápit, varuje Alonso

Ze začátku se budeme trápit, varuje Alonso

Španělský pilot prolomil mlčení o formě Ferrari a nepříjemně překvapil tifosi, když vyjádřil své obavy, že v úvodních závodech rudé vozy na špici nebudou.

Fernando Alonso by si ve svém třetím roce u Ferrari na konto rád připsal mistrovský titul. Situaci mu podle všeho stejně jako loni bude komplikovat kvalita vozu. La Gazzetta dello Sport uvedla, že si Ferrari sice nevede úplně zle, vůz si ovšem vyžádá ještě hodně tvrdé práce.

"Pořád to není stoprocentní, v prvních závodech se budeme trápit. Nejsme na tom úplně zle, ale máme toho ještě mnoho před sebou. Jsme u konce testů a víme, že se musíme oproti současnosti zlepšit. Musíme zkrátka zatnout zuby a krok po kroku se zlepšovat," řekl Alonso.

Pro Barca TV, tedy televizi věnující se slavnému fotbalovému klubu FC Barcelona, Alonso dodal:

"Ferrari je na tom hůře než takový Messi nebo Iniesta. Občas si najdu čas a podívám se na fotbal. Mám slabost pro Oviedo, nejvíce ale fandím Realu Madrid. Fotbal dokáže být dechberoucím spektáklem. A o Barceloně to platí dvojnásob, sledovat ji hrát je čiré potěšení."

V sezoně 2010 vyhrál Alonso pět závodů a do závěrečné velké ceny nastupoval jako favorit na vítězství v šampionátu. Loni to měl výrazně obtížnější, vyhrál pouze v Británii a celkově skončil čtvrtý. O to více doufá, že v letošní sezoně bude opět patřit k hlavním postavám v bojích o titul.

Doporučujeme

Články odjinud