Ze středu pole nejlépe zahájil sezónu tým Haas

Ze středu pole nejlépe zahájil sezónu tým Haas

Oba jezdci amerického týmu Haas Romain Grosjean a Kevin Magnussen skončili v kvalifikaci na první závod letošní sezóny formule 1 jako nejlepší piloti za týmy Mercedes, Ferrari a Red Bull a do Velké ceny Austrálie odstartují ze šesté a sedmé pozice.

Haas navázal na své výsledky ze třetího tréninku a s oběma jezdci postoupil až do třetí části kvalifikace.

„Byl to dobrý den, hlavně, když tu byl také Kevin. Vůz si na trati, na které jsme vždy byli konkurenceschopní, vedl dobře, takže je to pozitivní,“ řekl Grosjean.

„Je to poprvé, co jsme skutečně jeli s úplným nastavením na kvalifikaci, bylo pro nás zajímavé objevit něco nového. Vůz fungoval dobře a jsme tam, kde jsme si mysleli, že budeme. Myslím, že naše závodní rychlost vypadá stejně dobře jako v kvalifikaci. Budeme stále tlačit a snad získáme na startu roku spoustu bodů,“ dodal Francouz.

Magnussen lituje chyby v Q1

Jeho týmový kolega Magnussen udělal v první části kvalifikace drobnou chybu, kvůli čemuž měl pro Q3 jen jednu novou sadu pneumatik.

„Z mého pohledu to nebyla skvělá kvalifikace. V Q1 jsem udělal chybu, což znamenalo, že jsem musel použít další sadu a pro Q3 jsem měl jen jednu novou sadu pneumatik,“ řekl Magnussen.

„Byla to moje chyba, vůz byl ale naštěstí velmi dobrý. Jsem velmi hrdý na tým, že se jim podařilo postavit znovu velký dobrý vůz. Odvedli skvělou práci při stavbě vozu pod novými pravidly a my máme konkurenceschopné auto. Nejsme ani tak daleko od jezdců vpředu. Nebojujeme s nimi, ale nejsme příliš daleko. Snad na tom zítra budeme stavět a získáme dobré body,“ doufá Dán.

Foto: Getty Images / Quinn Rooney

Doporučujeme

Články odjinud