Že nás soupeři chválí? Chtějí se zbavit tlaku, říká Leclerc | Foto: Getty Images / Lars Baron

Foto: Getty Images / Lars Baron

Že nás soupeři chválí? Chtějí se zbavit tlaku, říká Leclerc

V paddocku F1 se množí hlasy, podle kterých má být Ferrari aktuálně nejsilnějším týmem. Podle názoru Charlese Leclerca se tak konkurence pouze snaží přenést tlak na tým z Maranella.

Ukazují na nás prstem. A schválně. Tak by se dal shrnout aktuální postoj monackého pilota k dění v Bahrajnu, kde i Lewis Hamilton nahlas popsal nové Ferrari F1-75 jako nejrychlejší vůz úvodu nové sezony.

Britský pilot Mercedesu dokonce prohlásil, že pokud by se první závod roku konal již tento víkend, Ferrari by pravděpodobně získalo vítězný double.

Leclerc se však těmto prohlášením brání. Podle něj by ani fanoušci Ferrari neměli mít tak vysoká očekávání.

„Myslím si, že každý se teď snaží ukázat prstem na někoho jiného, aby se zbavil tlaku. Zároveň každý ví, že průběžné výsledky nic neznamenají, proto si budeme muset ještě počkat,“ cituje Leclerca web racingnews365.com.

„I když teď všichni pracují na novém projektu, jsem si docela jistý, že se Red Bull i Mercedes po tolika letech na špici budou na čele pohybovat i letos. Proto pracujeme tvrdě.“

„Zatím to pro nás nevypadá špatně, nesmíme ale polevit.“

„Předpokládám, že Red Bull představí ještě před prvním závodem další balíček vylepšení. Navíc jsme viděli Mercedes, který sem přijel s naprosto odlišným vozem. Takže rozhodně nemůžeme relaxovat.“

„Ano, musíme být opatrní, máme sice nějaké časy na kolo, ale nevíme, co přesně dělají u Mercedesu či v Red Bullu. Neznáme plány nikoho z paddocku.“

„Od Mercedesu a Red Bullu toho ještě můžeme mnoho očekávat. Nenechával bych se unést časy na jedno kolo. V tuhle chvíli nic neznamenají,“ zdůraznil Leclerc.

Doporučujeme

Články odjinud