Že chci milion liber týdně? Absolutní nesmysl, říká Hamilton

Že chci milion liber týdně? Absolutní nesmysl, říká Hamilton

Lewis Hamilton dosud nepodepsal smlouvu s Mercedesem pro příští rok. Ve svém sloupku pro BBC vysvětluje proč.

Hamilton zatím nepodepsal smlouvu s Mercedesem. Tým říká, že není kam spěchat, protože úřadující mistr světa má smlouvu na letošní rok, což je momentálně asi to nejdůležitější.

Mezi tím se ale objevila spekulace, že Hamilton chce po Mercedesu neuvěřitelný milion liber týdně a právě na tom jednání uvízla.

„Vím, že toho bylo v poslední době ve zprávách docela dost a tohle je dobrá příležitost říct, že spousta věcí, které jste četli v novinách, je úplný nesmysl,“ píše Hamilton pro BBC. 

„Slyšel jsem historku, že požaduji milion liber týdně. To je největší nesmysl, který byl napsán za delší dobu.“

Podle Hamiltona má odklad podpisu nové smlouvy dva důvody. Tím prvním je to, že jednoduše nebyl čas, protože vloni se věnoval boji o titul a pak byl pryč. Tím druhým je fakt, že nemá manažéra.

„Mluvili jsme spolu trochu po telefonu, když jsem byl v Colaradu. Pak jsem se vrátil zpět do Evropy na začátku předsezónních testů. Podal jsem ruku a řekl: ‘Pojďme si popovídat.’ Měli jsme první setkání, pak další a další. Takhle to chodí, když vyjednáváte.“  

„Je třeba si uvědomit, že je to poprvé, co dělám něco takového na vlastní pět, takže je to pro mě trochu zážitek ve stylu pokus – omyl.“ 

Foto: Getty Images / Mark Thompson

Doporučujeme

Články odjinud