Zdravotnické zabezpečení v Monaku nebylo dostatečné, stěžuje si Massa

Zdravotnické zabezpečení v Monaku nebylo dostatečné, stěžuje si Massa

Během Velké ceny Monaka 2013 Felipe Massa dvakrát havaroval. Zkušenosti se záchranáři na monackém okruhu se mu zdají strašné, a proto se o ně v Kanadě podělil i s médii.

Na setkání jezdců u příležitosti Velké ceny Kanady Felipe Massa objasnil ostatním kolegům i médiím své obavy ohledně nedostatečného zabezpečení lékařské péče na trati v Monte Carlu a špatného přístupu tamních zdravotníků. Brazilec v Monaku havaroval hned dvakrát. Poprvé se mu během kvalifikace při brzdění ve Ste Devote zablokovala kola, podruhé ho pak v závodě do podobné situace dostalo selhání zavěšení kol.

"Není příjemné to říkat," odpověděl Brazilec na otázku Autosportu ohledně svých obav. "V Monaku jsem měl dvě nehody a organizace a obecně celá situace tam byly opravdu špatné. To je problém, který máme v Monaku. Je to problém, který potřebujeme vyřešit, což jsem už řekl tamním lékařům. Všechno, co se v Monaku stalo, nebylo dobré – doba, po kterou jsem musel čekat na záchranku, i to, jak jsem při prvním incidentu musel jít 200 metrů kolem plotu pěšky. Jsem si ale jistý, že po tom všem, co se v Monaku stalo, změní svoji organizaci a přípravu," dodal pilot, který z vlastní zkušenosti z GP Maďarska 2009 ví, jak důležitá může být rychlá profesionální lékařská pomoc.

Massa, jenž havaroval i během sobotní kvalifikace v Kanadě, se naopak pochvalně vyjádřil na adresu tamních záchranářů: "Tady bylo všechno perfektní a šlo to dobře. Lékař i zdravotnické středisko byli velmi dobře připraveni a ve srovnání s Monakem to byl obrovský rozdíl."

Doporučujeme

Články odjinud