Závodní sedačku mám jistou zatím jen na dva závody, říká Senna

Závodní sedačku mám jistou zatím jen na dva závody, říká Senna

Bruno Senna v Belgii nahradil u týmu Renault Nicka Heidfelda, ale není jisté, že v jeho voze vydrží až do konce sezóny.

Renault ve středu ohlásil, že Heidfelda, jenž působil jako náhradník za zraněného Roberta Kubicu, postavil mimo službu a jeho vůz předal Sennovi. "V tuto chvíli jsem potvrzen pro tento závod (v Belgii) a ten další (v Itálii)," řekl brazilský jezdec. 

"Ale než se vyřeší jisté právní záležitosti, nemůžou mi potvrdit, jestli pojedu i zbytek roku nebo ne. Úmysl je takový, aby to odjel, ale zatím to není možné potvrdit."

Pro Sennu to bude sice vysněný, ale těžký návrat do formule 1. Loni absolvoval s výjimkou Silverstonu celou sezónu s týmem HRT, letos působil jako záložník Renaultu a jednou se svezl ve volném tréninku na Hungaroringu.

"Ale účastnil jsem se všech schůzek s inženýry a mám přehled o tom, co se v týmu děje," uvedl. "Maďarsko bylo užitečné, abych poznal, jak auto jezdí, ale bude těžké se dostat do formy ostatních jezdců, kteří teď mají za sebou 11 závodů."

"Pátek v Maďarsku byl těžký, opravdu obtížný. Vím, že se musím naučit zacházet s pneumatikami, od první sady až po kvalifikaci a závod. Nemám s tím zkušenosti, takže to bude poprvé. Pokud dokážu být blízko Petrovovi, bude to dobrá reference."

Doporučujeme

Články odjinud