Závodění až na druhém místě? V Austinu došlo k bezprecedentní změně

Závodění až na druhém místě? V Austinu došlo k bezprecedentní změně

Součástí závodních víkendů je i další program a to včetně koncertů. Jsou ale koncerty doplňkem k programu F1 nebo je program F1 doplňkem ke koncertům?

Slušnou dávku frustrace vyvolala mezi týmy změna harmonogramu Velké ceny USA v Austinu. Program se nemění kvůli bezpečnosti ale koncertu Justina Timberlakea.

Třetí trénink začne normálně v 11:00 (místního času). Kvalifikace ale nezačne v obvyklých 14:00 – nebo možná přesněji dvě hodiny po konci třetího tréninku ale až v 16:00. U nás to bude ve 23:00. 

Důvod? Noví majitelé požádali FIA o změnu, aby kvalifikace začala a skončila později a lidé tak ve větším počtu zůstali na noční koncert. 

Týmy nejsou nadšené, protože jim to naruší tradiční sobotní rutinu. Nesmíme zapomenout, že kvůli této změně se i členové týmů dostanou do hotelu o dvě hodiny později. Po kvalifikaci se už na voze nesmí pracovat, takže je to jediná možnost, kdy si mechanici mohou odpočinout.

Je zde ale ještě jeden horší problém. Týmy mají obavy, že se z Austinu stane precedent a harmonogram bude měněn častěji. 

Foto: Getty Images / Mark Thompson

 

 

Doporučujeme

Články odjinud