Závod v neděli bude loterie

Závod v neděli bude loterie

Vzhledem k současným regulím kolem pneumatik jsou podle Maxe Verstappena tréninky prakticky na nic.

Max Verstappen (3./3.)

Okruh v Austinu v pátek svlažil déšť, a tak jsme příliš akce neviděli. Týmy vzhledem k náročným podmínkám zvolily opatrný přístup a jezdci mnoho kol nenajezdili.

„Máte pouze jednu sadu, která už je sjetá z prvního tréninku, a pneumatiky pak ztrácejí přilnavost. Nechceme používat jiné pneumatiky, protože je budeme mít v plánu nasadit v kvalifikaci. Takže je to trochu zbytečné. Moc se nejezdí, jen tak posedává. Kdybychom měli k dispozici více sad, jezdilo by se více. Bylo by to lepší,“ myslí si Verstappen.

Daniel Ricciardo (4./nevyjel)

Nedělní závod bude vzhledem k malému počtu odjetých kol nevyzpytatelnou záležitostí. Dnes by v Austinu měly panovat stejné podmínky jako včera.

„Myslím, že to pro nás vypadá v pohodě. Ráno to bylo fajn, tedy alespoň prvních pár kol. Až bude sucho, kdo ví, jak to bude vypadat. Myslím, že z neděle by mohla být loterie. Nevím, jestli mělo Ferrari nějaké problémy, ale naším cílem bude pódium.

Pneumatiky z rána jsme měli v plánu nasadit i odpoledne. Bohužel jsem ale utrpěl defekt. Kdybychom jeli i v druhém tréninku, museli bychom použít pneu pro kvalifikaci. Ta je ale důležitější a chceme mít k dispozici co nejvíce sad,“ přiznal Ricciardo.

Foto: Getty Images / Clive Mason

Doporučujeme

Články odjinud