Závěrečný den byl v Jerezu nejrychlejší Kazuki Nakadžima

[Testy - Jerez, čtvrtek]

Dnes v Jerezu skončilo poslední testování před začátkem závodní sezóny 2009 a vzhledem k zákazu testů mezi závody na delší dobu poslední testování vůbec. Panovaly téměř ideální podmínky, když bylo slunečno a teplota vzduchu se pohybovala okolo dvaceti stupňů Celsia. Stejně jako včera jezdili na okruhu jen Heikki Kovalainen s mclarenem a Kazuki Nakadžima s williamsem.

Ve stáji McLaren se zaměřili hlavně na přípravu na první závod sezóny v australském Melbourne. Tomu přizpůsobili i nastavení vozu MP4-24, na kterém zkoušeli nové komponenty. Ty dorazily přes noc z továrny a tým vyjádřil uspokojení nad jejich zpětnou vazbou. Kovalainenův vůz však zůstal stát na trati několik minut před plánovaným ukončením testování.

Kazuki Nakadžima s williamsem se díky dnešnímu výkonu stal nejrychlejším pilotem pětidenního testování, ale srovnání časů z jednotlivých dnů je třeba brát jen jako orientační. Jeho hlavním dnešním úkolem bylo vyzkoušet poslední změny v nastavení vozu FW31 a jeho spolehlivost. Technický ředitel týmu Sam Michael vyjádřil spokojenost nad průběhem zimních příprav.

 Testy - Jerez, 19. 3. 2009

P.   Jezdec Tým Čas Ztráta Kol
1. Kazuki Nakadžima Williams-Toyota 1:17,494 - 102
2. Heikki Kovalainen McLaren-Mercedes 1:17,946 + 0,452 84

Doporučujeme

Články odjinud