Zastoupení v Komisi F1 zůstane všem týmům

Zastoupení v Komisi F1 zůstane všem týmům

Bernie Ecclestone a FIA jsou ochotní zachovat Komisi F1 ve stávající struktuře, změna ve způsobu tvorby pravidel ale přeci jen přijde.

Podle dosavadních návrhů se mělo změnit složení Komise F1 tak, že už by v ní byly zastoupené jen týmy Ferrari, Red Bull, McLaren, Mercedes, Williams a Lotus. To znamená jen polovinu vůči současnému stavu.

Týmům se to ale nelíbilo a proti tomuto řešení protestovaly. Podle Autosportu byl jejich hlas vyslyšen a v Komisi F1 zůstanou zastoupené všechny stáje.

Změní se ale proces tvorby pravidel. Vznikne 18členná řídící komise, kde bude zastoupeno jen šest zmíněných týmů, FIA a majitel formule 1. Ta bude projednávat strategická rozhodnutí a návrhy pravidel.

Komise F1 pak bude o těchto návrzích pravidel rozhodovat, zda půjdou ke schválení FIA. Ale bude je moci jen zamítnout nebo poslat dál federaci, měnit ne.

Další problém, který se týká plánovaného navýšení poplatků za účast v šampionátu, budou týmy řešit až na setkání s prezidentem FIA Jeanem Todtem a Berniem Ecclestonem příští týden.

Doporučujeme

Články odjinud