Zasedání Komise F1 bylo zrušeno. Může to ohrozit přijetí nových pravidel

Zasedání Komise F1 bylo zrušeno. Může to ohrozit přijetí nových pravidel

Zasedání Komise formule 1, které se mělo uskutečnit ve středu v Ženevě, bylo na poslední chvíli zrušeno. Informuje o tom web RaceFans.

Jak informoval zdroj blízký komisi na víkendových závodech formule E v Marrákeši, setkání bylo zrušeno bez jakéhokoliv odůvodnění. Setkání Strategické skupiny F1, které se má konat rovněž ve středu v Ženevě, však podle všeho je i nadále v plánu.

Zrušení zasedání Komise F1 potvrdil také druhý zdroj přímo v Marrákeši, který připomenul, že „čas více než tlačí“. Kromě pravidel je totiž potřeba dohodnout také záležitosti ohledně komerční stránky a řízení sportu, stejně jako otázku kolem rozpočtového stropu.

„Možná si (držitel komerčních práv Liberty Media a Mezinárodní automobilová federace) uvědomili, že nemají nic hmatatelného, co by mohli v tuto chvíli Komisi F1 prezentovat. Proč by lidé měli kvůli ničemu letět po celém světě? Je v tom pořádný chaos. Neumím si představit, jak to všechno mohou stihnout včas. Možná budou nuceni změnit časový plán,“ zamýšlí si zdroj.

Současná dohoda F1 s týmy platí do konce roku 2020. Sportovní a technická pravidla pro sezónu 2021 musí být dokončená do 30. června letošního roku.

Další zdroj pak informuje o tom, že Liberty Media měla na úterý v Londýně naplánovaný seminář vysílatelů spolu se zasedáním Reklamní pracovní skupiny F1. RaceFans informuje o tom, že Liberty Media nabídla externím vysílatelům snížení poplatků pro sezónu 2019, a to v některých případech až o 30 procent.

„S F1 pracuji více než deset let a nikdy jsem neprošvihl jediný telefonát, a teď přijde tohle od Liberty...“ dodal jeden vysílatel.

Foto: Getty Images / Mark Thompson

Doporučujeme

Články odjinud