Zandvoort to definitivně zabalil. Letos se na něm nepojede

Zandvoort to definitivně zabalil. Letos se na něm nepojede

Velká cena Nizozemska byla původně odložena. Místní ale říkali, že za zavřenými dveřmi nechtějí závodit, a tak se letos zřejmě nepojede. Nyní je to potvrzené.

Na návrat Zandvoortu do kalendáře F1 si musíme počkat. „Vypadá to, že náš závod bude odložen na rok 2021, doufejme, že bude existovat vakcína,“ řekl nedávno šéf závodu Jan Lammers pro Motorsport.com.

V Zandvoortu nechtěli jet za zavřenými dveřmi a okruh se neobjevoval v žádném z neoficiálních návrhů kalendáře, takže dnešní zpráva není bleskem z čistého nebe. Zandvoort potvrdil, že se na něj letos F1 nevrátí. 

„Vzhledem k celosvětovému šíření koronaviru (COVID-19) byla Grand Prix Nizozemska, jak bylo dříve oznámeno, odložena.“

„Organizátoři Grand Prix Nizozemska po konzultaci s Formula One Management museli dospět k závěru, že letos již není možné uspořádat závod s publikem.“

„Proto bylo rozhodnuto definitivně odložit závod na rok 2021. Spolu s FIA určí Formula One Management harmonogram pro rok 2021 a tím i nové datum Grand Prix Nizozemska. Datum bude stejně jako každý rok oznámeno FIA do konce roku 2020. Všechny vstupenky zůstávají platné pro nový závod.“

Foto: Red Bull Conent Pool

Doporučujeme

Články odjinud