Záložním jezdcem Sauberu pro rok 2011 se stal Esteban Gutierrez

Vítěz šampionátu GP3 Mexičan Esteban Gutierrez získal místo u týmu Sauber, v roce 2011 bude pracovat jako záložní a testovací jezdec v Hinwilu.

Devatenáctiletý Gutierrez už do vozu týmu Petera Saubera usedl, stalo se tak loni v prosinci v rámci testu mladých talentů v Jerezu. Při stejné příležitosti bude testovat i letos v Abú Zabí.

"Esteban je na svůj věk velmi vyspělý a bylo nám potěšením, že s námi letos spolupracoval," řekl Sauber. "Tým mu fandil, když podával inteligentní výkony v bojích v GP3. Věříme, že se i nadále bude vyvíjet. Díky své skromnosti a touze se učit se stal v týmu velice populární."

Gutierrez měl díky spolupráci s týmem Sauber možnost účastnit se závodních víkendů a sledovat práci stáje na okruzích, včetně rádiové komunikace. "Tímto způsobem jsem se hodně naučil o profesionalitě a fungování týmu formule 1," řekl. "Navíc jsem měl na začátku září příležitost zúčastnit se tréninkového programu s oběma jezdci týmu. Formule 1 je mojí ambicí a jsem Peteru Sauberovi vděčný za jeho důvěru ve mě a mé schopnosti."

Doporučujeme

Články odjinud