Zákaznické týmy Renaultu nasadí v Singapuru starší verzi alternátoru

Zákaznické týmy Renaultu nasadí v Singapuru starší verzi alternátoru

Renault si stále není jistý, proč mu v Monze selhaly tři alternátory. V Singapuru otestuje jisté úpravy, ale do závodu vyšle své partnery se starší specifikací.

V Itálii vyřadil alternátor ze závodu Sebastiana Vettela, ale Renault měl štěstí, že v sobotu dokázal zachytit alternátor ve voze D´Ambrosia těsně před poruchou, takže alespoň ví, na co se má zaměřit.

"Podívali jsme se na jeho vnitřní díly a viděli jsme, že některé nejsou v pořádku. Takže jsme začali tušit, co selhává. To neznamená, že víme, proč to selhává, ale aspoň víme, který díl odchází jako první, což nám dalo nový směr, kterým se máme ubírat," uvedl provozní šéf Renaultu Sport F1 Rémi Taffin.

Do Singapuru proto Francouzi přivezli upravenou verzi alternátoru, kterou v pátek otestují jezdci Red Bullu Racing. Od soboty ale budou všechny partnerské týmy Renaultu, tedy Red Bull Racing, Lotus, Williams a Caterham, jezdit se starší specifikací, která se osvědčila po Valencii. Na nové verzi bude Renault po pátečním testování dál pracovat.

Taffin přiznal, že si jeho lidé stále nejsou jistí, co přesně způsobuje poruchy. "Jsme inženýři a musíme zůstat upřímní v tom, co děláme. Dokud nebudeme mít důkaz, že to zvládne závod, dva nebo tři, tak nemůžeme být spokojení."

Doporučujeme

Články odjinud