Zákaznické týmy budou mít stejný motor, slibuje Mercedes

Zákaznické týmy budou mít stejný motor, slibuje Mercedes

Šéf oddělení pohonných jednotek Mercedesu Andy Cowell ujistil, že zákaznické týmy dostanou stejnou specifikaci pohonné jednotky jako tovární tým.

Mercedes vloni před Velkou cenou Itálie využil všech svých žetonů k vylepšení pohonné jednotky. Kvůli nedostatku času ji však do svých vozů dostali jen piloti týmu Mercedes.

Cowell však věří, že tento vývoj, který v závěru loňské sezóny udělal tovární tým, letos pomůže Williamsu, Force Indii a Manoru.

„Za vylepšením, které jsme představili vloni v Monze, stojí velké množství úsilí lidí v továrně v Brixworthu. V té době jsme přitom měli dostatek součástek nejnovější specifikace pouze pro tovární tým,“ řekl Cowell.

„Nyní se to však vyplatí každému týmu, který je poháněn Mercedesem, jelikož jsme během podzimu a zimy dokázali stavět na této vývojové práci.“

„Všichni zákazníci nyní dostanou vylepšený balíček, který představuje naprosto stejnou specifikaci, jako má tovární tým. Všech osm vozů poháněných motory Mercedes bude mít úplně stejný hardware a výkonnostní potenciál pro Melbourne, což je pro každého dobrý krok.“

Foto: Getty Images / Mark Thompson

Doporučujeme

Články odjinud