Zákazníci Renaultu budou muset nejpozději v USA přejít na nový alternátor

Zákazníci Renaultu budou muset nejpozději v USA přejít na nový alternátor

Renault pokračuje ve vývoji svého alternátoru a věří, že ho dotáhl do spolehlivé verze. Starší specifikace v každém případě už dochází, takže změna bude nutná.

Po dvou poruchách alternátoru, které potkaly Sebastiana Vettela v Itálii, vyřadil Renault z používání svoji poslední verzi tohoto zařízení, aby odstranil problémy se spolehlivostí.

Všechny jeho týmy teď používají starší a osvědčenou specifikaci. Ale její zásoby se tenčí, takže budou muset přejít na tu nejnovější. "Samozřejmě to záleží na ujetých kilometrech, ale nejpozději to myslím bude v Austinu," řekl provozní šéf Renaultu Rémi Taffin pro Autosport. "Nebude to pro všechny, ale ještě nevíme, pro koho."

Podle Taffina rozhodne Renault, které týmy jako první přejdou na nejnovější verzi alternátoru. Ta by v každém případě měla už být vyladěná do stoprocentní spolehlivosti.

"Alternátor jsme změnili a upravili," vysvětloval Taffin. "Novou verzi jsme testovali v Singapuru, další v Suzuce. Tu jsme pak nasadili znovu v Koreji a tady v Indii to uděláme také."

"Také jsme ji testovali na dynamometru a bude to ta verze, kterou letos nasadíme, až to bude potřeba. Ale také máme ve vývoji další specifikace, které jsou zacílené na rok 2013."

Doporučujeme

Články odjinud