Zakáže EU Velkou cenu Ruska?

Zakáže EU Velkou cenu Ruska?

Možná trochu silná teorie, ale nejnovější události v evropských kuloárech opět vrhají světlo nejistoty na blížící se Velkou cenu Ruska.

Jedno je jisté. Bernie Ecclestone sám od sebe Velkou cenu Ruska rozhodně nezakáže. Peníze nejsou jen na prvním místě, jsou také na druhém a třetím.

Problémy by ovšem formuli 1 mohly způsobit nové sankce, na kterých by se měla Evropská unie shodnout do konce tohoto týdne. Sankce mají být odpovědí na ruskou invazi na Ukrajině.

Financial Times přináší informaci, že by se měly sankce týkat také sportovních událostí. Rusko by mělo být vyloučeno z velkých sportovních, kulturních a ekonomických akcí a to včetně formule 1. V médiích samozřejmě více rezonuje fotbal a to konkrétně odebrání pořadatelství ME ve fotbale.  

Nabízí se samozřejmě otázka, jakým způsobem by EU mohla GP Ruska v Soči zakázat. Týmy ovšem sídlí na území EU, takže by se vůči nim mohlo postupovat stejně jako vůči exportérům, kteří do Ruska vyvážejí nežádoucí zboží a kterých se sankce již dotkly. Je to ale jen spekulace.

Foto: Bektour, CC BY-SA 3.0, Wikipedia (foto z listopadu 2013)

Doporučujeme

Články odjinud