Zákaz aerodynamických tunelů nehrozí

Zákaz aerodynamických tunelů nehrozí

Včera se objevila informace, že Strategická skupina jednala o zákazu aerodynamických tunelů. Je to sice pravda, ale...

Strategická skupina projednala cenový strop na pohonné jednotky (pro zákazníky) a zřejmě i na převodovky. Podle některých informací se to ale nelíbí Ferrari, které hrozí vetem.

Diskutovalo se také o zákazu aerodynamických tunelů. Toto téma ale nebylo hlasováno, bylo spíše probíráno jako možné úsporné opatření v budoucnu. 

„V krátkodobém horizontu to nedává žádný smysl, ale jako dlouhodobější vize?“ Zamyslel se Christian Horner a byl to právě Red Bull, který před časem s nápadem přišel.                                       

Proti je třeba také Williams. „Máme dva tunely v Grove a klademe na ně značný důraz jako na nástroj pro vývoj našich závodních aut a k ověření dílů, které vyvíjíme před jejich nasazením na trati,“ řekla pro Motorsport.com Claire Williamsová. 

Toto Wolff pak upozornil, že Mercedes jako výrobce silničních aut nedávno postavil aerodynamický tunel ve Stuttgartu. Podle něj je příliš brzy na to, abychom se zcela přesunuli z tunelů do počítačových simulací proudění kapalin (CFD). Týmy dnes v regulované míře využívají obě metody.

„Je to bezpečnostní aspekt a formule 1 by určitě neměla být hřištěm pro vtipné experimenty z oportunistických důvodů,“ řekl. 

Foto: Getty Images / Mark Thompson

Doporučujeme

Články odjinud