Zahynul kaskadér filmového Nikiho Laudy z Rivalů Mauro Pane

Zahynul kaskadér filmového Nikiho Laudy z Rivalů Mauro Pane

Dublér představitele Nikiho Laudy Daniela Brühla z filmu Rivalové Mauro Pane zahynul při dopravní nehodě ve své rodné Itálii. Po Seanu Edwardsovi je již druhým dublérem z Rivalů, který našel smrt v automobilu.

Mauro Pane, který ve filmu Rivalové zastupoval představitele Nikiho Laudy Daniela Brühla ve scénách za volantem závodního vozu, zahynul při autonehodě. Padesátiletý Ital byl naposledy viděn, jak odjíždí z rodinného oběda, o čtyři dny později byl nalezen ve svém voze Renault Mégane na dně kanálu mezi Pavií a Piacenzou. Spolu s ním byla v autě žena, jejíž totožnost se teprve zjišťuje, mělo by se jednat o Paneho družku. Příčinou nehody podle italské policie mohlo být špatné počasí, které v uplynulých dnech v regionu panovalo.

"Auto bylo nalezeno v kanálu. Našla se v něm dvě těla. Jedno z nich patřilo Maurovi Panemu, druhé ženě, která ještě nebyla identifikována," uvedl policejní mluvčí. "Vypadá to, že auto opustilo vozovku a spadlo do kanálu, příčina nehody se stále vyšetřuje. Na obou obětech budeme muset provést toxikologické testy, abychom zjistili, jestli při nehodě figurovaly nějaké přispívající činitelé."

Po Seanu Edwardsovi, který zahynul v říjnu na sedadle spolujezdce při školení závodního pilota, je Pane už druhým jezdcem, který působil v závodních scénách Rivalů, a po uvedení filmu zemřel při automobilové nehodě.

Pane byl roku 1986 italským mistrem motokár a v Sannazzaro de´ Burgondi provozoval společnost zabývající se restaurováním a údržbou starších vozů F1. V jeho dílnách se připravovaly i monoposty, které režisér Ron Howerd použil při natáčení Rivalů. S historickými monoposty Pane sám také závodil. Roku 2008 vyhrál s šestikolovým Tyrrellem P34 šampionát historických monopostů F1. Svou roli v Rivalech bral velmi zodpovědně. "Snažil jsem se co nejpřesněji napodobit Laudův styl. Byla to náročná práce a scéna s havárií na Nürburgringu byla velmi obtížná," řekl před časem pro italský tisk.

Doporučujeme

Články odjinud