Žádný zázrak, ale výsledek tvrdé práce, hodnotí závod Hamilton

Rychlostně dnes Red Bull neměl konkurenci. Otázkou ale zůstávalo, kdo z jeho soupeřů mu bude nejblíže. K radosti domácích fanoušků to byl tým McLaren.

Tým z Wokingu si oproti kvalifikaci výrazně polepšil. Lewise Hamiltona porazil pouze Mark Webber. Jensonovi Buttonovi po startu ze čtrnáctého místa jen těsně unikly stupně vítězů, dojel čtvrtý.

"Nemyslím si, že je tento výsledek nějaký zázrak, ale spíše odměna za všechnu práci a úsilí, které tým vynaložil. Jelo se mi příjemně, nebyli jsme tak rychlí, jako hoši před námi, ale s naší technikou jsme odvedli maximum. Také Jenson odvedl fantastickou práci. Jestli se nepletu, tak pořád vedeme Pohár konstruktérů, což je skvělé. Red Bull a Mark byli fenomenální. Jsou neuvěřitelně rychlí, za normálních okolností jsem proti němu neměl šanci. V prvních kolech se mi zdálo, že se trápí a že by se mohla naskytnout šance na předjetí, ale to se nestalo. Nebylo to možné, jel jsem úplně naplno, ale stejně ujížděl," řekl Hamilton.

Jenson Button se může radovat z posunu o deset pozic. Klíčový byl zejména start závodu.

"Byl to skvělý závod, mám velkou radost, že jsem získal deset pozic. Předjíždění tu ale není jednoduché, proto mi bylo jasné, že důležitý bude start. Podařilo se mi posunout o šest míst. Měl jsem nasazenou měkkou směs pneumatik a musel jet na hraně. Strategie nám vyšla, na trať jsem se po zastávce v boxech vrátil za Fernanda, který ale dostal penalizaci, takže jsem se posunul na čtvrtou pozici. Je škoda, že jsem nedokázal předjet Nica, přesto je to ale fantastický výsledek.

Škoda, že jsem se před domácím publikem nedostal na stupně vítězů. Fanoušci byli po celý víkend naprosto úžasní. Na to se nedá zapomenout. Myslím si, že mně i Lewisovi k dnešním výkonům hodně pomohli. Na pódiu mohli vidět radujícího se Lewise, takže si myslím, že to ani pro ně nebyl špatný víkend," řekl Button. V Německu by měl mít McLaren vylepšené auto, čehož by loňský mistr světa chtěl využít ke stažení ztráty na svého týmového kolegu.

Doporučujeme

Články odjinud