Zachránit staré, nebo přilákat nové týmy?

Zachránit staré, nebo přilákat nové týmy?

Šéf Haasu Günther Steiner má za to, že by formule 1 měla dát přednost stávajícím stájím. Udržení současných týmů je důležitější než rozšíření startovního pole.

Objevují se hlasy, podle kterých je 20 vozů na roštu málo. Větší počet týmů by mohl být divácky atraktivnější. Problémy, kterými v poslední době prošel tým Force India a kterými by teoreticky mohl projít i Williams, však zneklidňují šéfa stáje Haas Günthera Steinera.

„Všichni říkají, že bychom měli mít 11 nebo 12 týmů. Máme ale deset stájí, které se snaží přežít, tak proč se starat o jedenáctou? Neměli bychom se zajímat hlavně o stávající desítku? Buďme realisté, nemůžeme chtít pořád víc a víc.

Především musíme zachránit Force Indii. V roce 2020, až budou všechny týmy zachráněné a v bezpečí, se můžeme porozhlédnout po dalších možnostech. Závodit se dá i s 18 vozy, ale řekl bych, že deset týmů je rozumné číslo. Raději bych na startu viděl 20 silných vozů než několik aut navíc, která by byla jen do počtu,“ řekl Steiner pro Autosport.

Italský inženýr a manažer zdůraznil, že nemá nic proti myšlence širšího pole, ale pouze v případě, že by nehrozilo, že by nově příchozí stáje po sezoně nebo dvou zanikly.

Foto: Getty Images / Mark Thompson

Doporučujeme

Články odjinud