Začaly testy v Abú Zabí a už přinesly několik novinek

Začaly testy v Abú Zabí a už přinesly několik novinek

Na Yas Marině se po krátké přestávce znovu rozehřměly motory formule 1, tři dny budou na okruhu testovat mladí jezdci. Ukazuje se také technika pro rok 2012.

Týmy dají příležitost mladým talentům od úterý do čtvrtka, ale testy v Abú Zabí nejsou jen o hodnocení jezdeckých dovedností. S blížícím se závěrem sezóny všichni myslí už především na rok 2012, což se projevilo mimo jiné u Williamsu.

Valtteri Bottas jezdí v úterý s konfigurací výfuků, která odpovídá pravidlům pro příští rok. Koncovky jsou nasměrované nahoru. "Veškerý čas na trati je velmi důležitý, protože se učíme," komentoval provozní šéfinženýr týmu Mark Gillan pro Autosport.

"Pořád řešíme problémy, které jsme letos měli. Pro tento test jsme si připravili několik dílů, u nichž budeme zkoumat dopady na pneumatiky pro příští rok. Testujeme několik komponent pro letošní i příští rok."

Novinky testují totiž nejen týmy, ale také Pirelli. Italský dodavatel se taktéž připravuje na novou sezónu a týmy od něj dostaly na testování nové pneumatiky.

Zajímavé je také dění na poli jezdců. Lotus zrušil test Charlesa Pica, Francouz tak bude jezdit jen s Virginem. Je to považováno za další potvrzení skutečnosti, že Pic už má smlouvu na závodní sedačku s Virginem, proto ho konkurence odmítá posadit do svého vozu.

Další novinkou mezi jezdci je nominace Nathanaela Berthona týmem HRT. Francouzský jezdec bude pro španělskou stáj testovat ve středu. Ve voze formule 1 to pro něj bude premiéra.

Doporučujeme

Články odjinud