Začal Sutilův soud, svědčit by mohl i Hamilton

Začal Sutilův soud, svědčit by mohl i Hamilton

Adriana Sutila čekají nepříjemné týdny, mnichovský soud bude řešit incident z Šanghaje, při němž německý jezdec zranil spolumajitele týmu Lotus Erica Luxe.

Vyšetřovatelé ukončili svoji práci na Sutilově případu a formálně ho obvinili z ublížení na zdraví. Teď je na soudu v Mnichově, aby tuto záležitost vyhodnotil, vyřkl nad Sutilem verdikt a uložil případný trest. Soudní řízení začalo ve čtvrtek a hlavní přelíčení proběhne na konci ledna.

Sutil je obviněn ze způsobení vážného zranění Ericu Luxovi během incidentu, který se odehrál po loňské Grand Prix Číny v šanghajském nočním klubu M1NT. Sutil do něj tehdy dorazil mimo jiné s Lewisem Hamiltonem, takže je možné, že si soud přivolá jako svědka také jezdce McLarenu.

Oba piloti byli v klubu pozváni na uzavřenou oslavu, kterou pořádal Lux a jeho kolegové z týmu Lotus (tehdy ještě Renault). Sutil se údajně choval nevhodně, a tak ho Lux opakovaně vyzval, aby odešel. Při následné šarvátce pak německý jezdec pořezal Luxe sklenicí na krku, což si vyžádalo lékařský zákrok a 24 stehů.

Tento incident znamená nemalý šrám na Sutilově kariéře. Velmi pravděpodobně sice není důvodem neprodloužení smlouvy u Force Indie, ale podle zákulisních informací už hraje nemalou roli v úvahách Williamsu o druhém jezdci. Nejen kvůli němu teď Sutil údajně nepatří mezi favority na místo týmového kolegy Pastora Maldonada.

Doporučujeme

Články odjinud