Za vyřazením Buttona pravděpodobně stojí vysoký tlak pneumatik

Za vyřazením Buttona pravděpodobně stojí vysoký tlak pneumatik

Do třetí části kvalifikace postoupil pouze Pérez, kterého prý výsledek vzhledem k dosavadním problémům překvapil. Naopak Button odstartuje do závodu ze sedmé řady, na vině byl příliš vysoký tlak pneumatik.

McLaren se zatím trápí i v Barceloně. Sergio Pérez do Velké ceny Španělska odstartuje z osmého místa, na které se posunul po penalizaci Felipeho Massy, Jenson Button ani nepostoupil do závěrečné části kvalifikace a skončil čtrnáctý.

Pérez měl ve volných trénincích problémy, ale boj o postavení na startovní roštu mu relativně vyšel. "Dostat se do třetí části kvalifikace je skvělé, neočekávali jsme to. Jsem velmi potěšen, protože jsem z auta dostal úplně všechno. V závodě budeme chtít maximalizovat náš potenciál. Pokud to dokážeme, myslím, že můžeme být spokojeni," zhodnotil Mexičan a zdůraznil, že tým je odhodlán bojovat. "Vidím, jak tvrdě chlapi v garáži i v továrně pracují, aby nás dostali zpátky na vrchol. Dnešní den mi dodává ještě větší hlad po tom, abych je za to odměnil."

Button sportovně pogratuloval týmovému kolegovi ke skvělé práci. "Odpoledne udělal všechno správně a ukázal, že některé z našich posledních úprav rozhodně fungují. Ještě to není všechno, ale je vidět, že děláme určitý pokrok," věří. "Moje auto bylo v první části OK, ale ve druhé jsem ke konci neměl přilnavost. Možná jsme měli vysoký tlak pneumatik, ale ještě nevíme, co se přesně stalo."

Mistr světa z roku 2009 si uvědomuje, že zahajovat závod ze čtrnáctého místa bude obtížné, ale bude se snažit o co nejlepší výsledek.

Šéf týmu Martin Whitmarsh pochválil Péreze za skvělé kolo ve druhé části kvalifikace. V té třetí tým uvažoval, že Mexičana na trať vůbec nevyšle, aby ušetřil pneumatiky, ale vzhledem k Pérezově druhé části se rozhodle jezdce nasadit. "Trochu ztratil ve třetím sektoru a skončil devátý, ale jinak musím říct, že odvedl dobrou práci," pochvaloval si. Na adresu Buttona uvedl, že kdyby neměl problémy s tlakem pneumatik, pravděpodobně by se také dostal do třetí části.

"Ambice týmu Vodafone McLaren Mercedes jsou daleko vyšší než jen dostat se do třetí části kvalifikace. Je jasné, že MP4-28 se musí stále vyvíjet, aby byl konkurenceschopný, jak potřebujeme. Postupně chápeme jeho chyby a jsem si jistý, že se nakonec na naši úroveň dostaneme," dodal Whitmarsh.

Doporučujeme

Články odjinud