Za USF1 bude závodit José María López

USF1 má konečně prvního jezdce. Bude jím Argentinec José María López. „Na všem už jsme se dohodli. V pondělí to tým oficiálně potvrdí,“ řekl jezdcův manažer Miguel Mattos agentuře Reuters.

Spolumajitel týmu Peter Windsor jednal s Lópezovými sponzory v Buenos Aires několik posledních dní. Lópezův vstup do formule 1 údajně zaplatí skupina několika firem a bude se na něm podílet dokonce i argentinská vláda.

USF1 slíbilo Lópezovi sedačku už před několika měsíci pod podmínkou, že sežene dostatek peněz. S přesvědčováním sponzorů mu podle Autosportu pomáhal krajan Carlos Reutemann. Bývalý pilot formule 1 je dnes aktivní v politice a s Peterem Windsorem se dobře zná.

Lópezovi je šestadvacet. Má zkušenosti z formule Renault, formule 3000, GP2 nebo americké Le Mans. Poslední tři roky trávil čas v Argentině, kde získal dva tituly v národní sérii cestovních vozů TC 2000. Kdysi byl také testovacím jezdcem Renaultu.

Naposledy zaznamenala formule 1 argentinského jezdce v letech 2000 a 2001, když u Minardi a Prostu jezdil Gaston Mazzacane. Kdo u USF1 obsadí druhou sedačku, se zatím neví.

Doporučujeme

Články odjinud