Za tři týdny jsme auto moc vylepšit nemohli, připomíná Alonso

Za tři týdny jsme auto moc vylepšit nemohli, připomíná Alonso

Fernando Alonso zopakoval, že Ferrari bude v Číně znovu v defenzivě. S pomalejším vozem může být cílem jen minimalizování škod.

"Samozřejmě jsem nečekal, že bych do Číny přijel jako vedoucí jezdec šampionátu, tedy alespoň vzhledem k tomu, jak proběhly zimní testy," uvedl španělský závodník. "Znamená to, že jsme odvedli dobru práci, podařilo se nám využít celý náš potenciál a každou příležitost."

Ferrari ale odvádělo dobrou práci jen tratích, v továrně bylo horší, protože F2012 ztrácí podle technického ředitele Pata Frye osm desetin sekundy na nejrychlejší konkurenci. Šanghaj proto bude další těžkou zkouškou.

"V tomto závodě neočekávám žádná překvapení vůči tomu, co jsme viděli v Austrálii a Malajsii," pokračoval Alonso. "Je pravda, že uplynuly téměř tři týdny, ale to neznamená, že jsme měli dost času na úplné přepracování auta. Budeme mít pár menších úprav, ale nic zvlášť významného, a navíc můžeme očekávat, že ostatní týmy také přivezou nové díly."

"Proto se náš přístup k této Grand Prix nezmění, chceme získat dobrý výsledek, musíme se soustředit sami na sebe a pokusit se využít každou příležitost, která se nám tento víkend naskytne."

Podle Alonsa nemá cenu odhadovat, jaký výsledek by odpovídal současným možnostem Ferrari.

"Nechci přijít s prohlášením, že naším cílem je dokončit na takové a takové pozici, protože takové diskuze nemají smysl. Musíme udělat maximum a přivézt co nejvíce bodů, tak trochu jako když mravenci začnou jednoho dne na něčem pracovat a vědí, že v budoucnu z toho bude něco smysluplného."

Doporučujeme

Články odjinud