Za správnou cenu by Red Bull uvažoval o Sainzově přestupu

Za správnou cenu by Red Bull uvažoval o Sainzově přestupu

Zástupci Red Bullu vyloučili, že by se Carlos Sainz Jr. měl přesunout do jiného týmu, nechali se však slyšet, že pokud by mladý Španěl dostal zajímavou nabídku, zvažovali by ji.

Před Velkou cenou Rakouska si Red Bull pojistil Sainze Jr. na další dva roky v rámci svého programu ve formuli 1, což znamená, že se Sainz Jr. zavázal na další dva roky buď hlavnímu týmu Red Bullu, nebo sesterskému Toro Rosso.

Před Velkou cenou Velké Británie se objevily úvahy o tom, že se Sainzem Jr. vážně jednal Renault, který by jím nahradil Jolyona Palmera. Vedení Renaultu však tyto informace popřelo.

Stejně se vyjádřil také šéf týmu Red Bull Christian Horner, který ovšem dodal, že v budoucnu by mohla existovat možnost rozvázání spolupráce mezi Red Bullem a Sainzem Jr.

„Nic se nezměnilo. Carlos Sainz má kontrakt s Red Bull Racing. Do konce kontraktu zbývají dva roky. Bereme ho jako naši součást a má nějakou svou cenu,“ řekl Horner.

„Takže pokud by jiný tým měl zájem jej mít, nebo pokud by on sám chtěl jít někam jinam, tak něco, co má svou hodnotu, k tomu musí mít také přiměřenou cenu.“

„Pokud by byl někdo připraven učinit nabídku, tak bychom ji samozřejmě zvážili. Musela by k tomu být ale připojena i významná částka, protože jsme do Carlose poměrně dost investovali.“

„Z formule BMW jsme jej dostali do F1 a něčeho svého se nebudete vzdávat jen tak,“ řekl Horner a dodal, že žádné nabídky na Sainze Jr. nyní na stole nemá.

Jezdců Red Bullu se rakouský tým nevzdá

Ačkoliv by za určitých podmínek Horner zvažoval uvolnění Sainze Jr. do jiného týmu, tak ostatní týmy si podle jeho slov mohou jen nechat zdát o Maxi Verstappenovi a Danielu Ricciardovi. Současných jezdců Red Bullu se Horner vzdát nechce.

„Mají smlouvu a neexistuje žádná cena, která by za ně dva byla dostatečně vysoká.“

Ricciardova současná smlouva s Red Bullem vyprší na konci roku 2018, Verstappen má možnost si tu svou současnou prodloužit až do roku 2019. S prodloužením ani jednoho z pilotů však podle Hornera Red Bull nespěchá.

Foto: Getty Images / Peter Fox

Doporučujeme

Články odjinud