Za Schumachera to bylo horší, vzkazuje Vettel Hamiltonovi

Za Schumachera to bylo horší, vzkazuje Vettel Hamiltonovi

Sebastian Vettel je přesvědčený, že formuli 1 nedominuje tak jako v minulosti Michael Schumacher, a proto závody nemají tak jasný výsledek.

Hamilton si po korejské Grand Prix povzdechl, že je formule 1 pro diváky nudná, protože je jasné, že vyhraje Vettel, podobně jako kdysi Schumacher.

"Je to velmi jiné," namítl Vettel. "Byl tu jeden závod v Singapuru, a to byl výjimka, ale když si vezmete Koreu, náskok byl tři až pět sekund po celý závod."

"U Schumachera to bylo spíš 30 sekund, což je velký rozdíl. Když máte náskok tří sekund, je to příjemná rezerva, ale jedna hloupá chyba v Koreji s probrzděním, které je velmi pravděpodobné, a tři sekundy jsou nic ve srovnání s 30."

Hamilton později pro jistotu dodal, že proti Vettelovi nic nemá a že ho považuje za skvělého šampióna. Úřadujícímu mistrovi se pak v Japonsku dostalo pochvaly i od Kimiho Räikkönena.

"Určitě," odpověděl Fin na otázku, zda se Vettel řadí mezi velikány, jako je Schumacher. "Nemusí vyhrát žádné další závody a šampionáty, během své kariéry dokázal už sakra hodně. Určitě dokázal hodně a je to dobrý kluk a dobrý jezdec."

Doporučujeme

Články odjinud