Za rozpadem spolupráce Kvjata s Toro Rosso stála ztráta důvěry

Za rozpadem spolupráce Kvjata s Toro Rosso stála ztráta důvěry

Šéf týmu Toro Rosso Franz Tost přiznal, že během posledního působení Daniila Kvjata ve formuli 1 u juniorského týmu Red Bullu obě strany částečně ztratily důvěru v toho druhého.

Kvjat se do Toro Rosso vrátil po prvních čtyřech závodech sezóny 2016, kdy jej u Red Bullu nahradil Max Verstappen. U Toro Rosso následně působil až do loňské sezóny, kdy jej před posledními závody nahradil Pierre Gasly.

Příští rok se Rus do týmu Toro Rosso vrátí. Jeho týmovým kolegou se zřejmě stane Alexander Albon, který nyní působí ve formuli 2.

Tost nyní připustil, že když se Kvjat naposledy vrátil do Toro Rosso, byl v obtížné situaci.

„Byl vítaný, protože jej hodnotíme jako dobrého jezdce, nakonec to ale nefungovalo tak dobře, jak jsme očekávali. Byla tam spousta nehod, vůz zároveň nebyl tak konkurenceschopný nebo jednoduchý na řízení, a když nejste tak silný a podporovaný, pak je to obtížné,“ řekl Tost.

„Bylo to velmi těžké rozhodnutí (propustit Kvjata před koncem loňské sezóny), myslím ale, že to bylo nejlepší rozhodnutí, protože jsem měl pocit, že obě strany vzájemně ztratily trochu důvěru. Daniil nebyl spokojen s naší prací, my nebyly spokojeni s některými závody. Jako vždy, když se nedostaví úspěch podle vašich představ, je na obou stranách spousta otazníků,“ poznamenal Tost, podle kterého si Kvjat zaslouží další šanci v pozici závodního jezdce. Letos se Rus věnoval práci na simulátoru pro Ferrari.

„Kvjat má ve F1 něco otevřeného. Teď dostal další šanci a skutečně doufám, že ji využije. Zaslouží si být ve F1, je velmi rychlý a věřím, že tento jeden rok pauzy mu pomůže dát všechno dohromady a ukáže svůj pravý talent, schopnosti a rychlost. Pokud mu dáme k dispozici pořádné auto, jsem přesvědčen, že dosáhne dobrých výsledků.“

Foto: Getty Images / Peter Fox

Doporučujeme

Články odjinud