Za Räikkönenovými zdravotními problémy stojí 12 let stará havárie

Za Räikkönenovými zdravotními problémy stojí 12 let stará havárie

Finského pilota trápí během probíhající Velké ceny Singapuru záda. Nejedná se však o nic nového, současné patálie jsou následkem vážné nehody z roku 2001.

Na bolesti si Räikkönen stěžoval již včera a nějakou dobu nebylo jasné, zda do sobotní kvalifikace vůbec nastoupí. Nakonec se tak stalo, ale výsledkem bylo až nelichotivé třinácté místo na roštu, což je ve velkém kontrastu s jeho kolegou Grosjeanem, jenž svůj lotus umístil na solidní třetí příčku.

Můžeme jen spekulovat, do jaké míry byla Finova dnešní výkonnost ovlivněna právě těmito zdravotními problémy, jedno je ovšem jisté – rozhodně nejde o nic nového. Alespoň tak to tedy tvrdí brtiský Autosport, podle kterého Icemanovy potíže se zády pramení z dvanáct let staré havárie, jež finský závodník prodělal při testování pro tým Sauber na okruhu v Magny-Cours.  

Räikkönen tehdy chyboval v sektoru zvaném Imola a tvrdě narazil do bariéry v zatáčce Chateau d´Eau. A ačkoliv chirurgická vyšetření neprokázala žádná vážnější poranění, následky této nehody pociťuje dodnes.

Finova účast v zítřejším závodě by nicméně neměla být ohrožena, neboť jak sám přiznal, jeho zdravotní stav se zlepšuje.     

Doporučujeme

Články odjinud