Za problémy nových týmů může Mosley, říká Ecclestone

Za problémy nových týmů může Mosley, říká Ecclestone

Šéf formule 1 Bernie Ecclestone se už nechce zbavit nových týmů a tvrdí, že je dobré je mít na startovním roštu. Jejich finanční potíže přisuzuje zrušení rozpočtových stropů.

Bývalý prezident FIA Max Mosley nabídl novým týmům vstup do formule 1 pod rozpočtovým stropem 40 miliónů liber. Všichni, kdo by se mu podřídili, by byli zvýhodněni volnějšími technickými regulemi. Nováčci podali přihlášky do letošního ročníku pod tímto pravidlem, ale to bylo nakonec zrušeno.

"Co se týče nových týmů, tak abychom byli féroví, za své problémy nemohly," uvedl Ecclestone v předmluvě oficiálního ohlédnutí za uplynulou sezónou. "Mohl za ně Max Mosley, protože jim řekl, že můžou soutěžit s 30 milióny. Ale teď jsou tu a pokud nebudou žebrat, je dobré, že je máme."

Do čela Mezinárodní automobilové federace se mezitím postavil Jean Todt, který rozpočtové stropy nikdy nepodporoval. Podle Ecclestona je s ním velmi dobrá spolupráce.

"Jean Todt je úplně jiný než Max," uvedl. "Nedávno jsem s ním byl na večeři a hovořili jsme o tom, letos navštívil 51 zemí, takže dost cestuje. Formuli 1 nechal, ať se o sebe stará, což je dobře."

Přitom teprve před měsícem označil Ecclestone nové týmy za mrzáky a dodal, že některých se formule 1 potřebuje zbavit. Za nejslabší považoval Virgin a HRT, ale obě stáje si mezitím našly nové investory, kteří by jim měli zajistit základní finanční stabilitu.

Doporučujeme

Články odjinud