Za problémy Lotusu stojí podle Grosjeana loňské nastavení

Za problémy Lotusu stojí podle Grosjeana loňské nastavení

Lotus určitě nezačal letošní sezónu podle svých představ. Kromě technických problémů se tým potýká také s nízkou konkurenceschopností. Podle Romaina Grosjeana za to může loňské nastavení vozu.

V loňské sezóně patřil Lotus k nejsilnějším týmům a letos měl nepochybně ambice bojovat v předu s těmi nejsilnějšími. Místo toho se jeho monoposty prohánějí na chvostu pole a musejí více než často odstoupit ze závodu kvůli technickým problémům.

Dodavatel motorů Renault dovezl do Číny několik vylepšení, které měly vůz zrychlit až o dvě sekundy. Další novinky chystají Francouzi pro Velkou cenu Španělska.

Podle Romaina Grosjeana leží problémy také v jiných oblastech. Lotus začal letošní sezónu s loňským nastavením, což rozhodně nebyl ideální krok. „Bylo velmi náročné jezdit a nebylo to efektivní. Změnily se pneumatiky, aerodynamika a pravidla související s pohonnou jednotkou a my stále drželi směr, který jsme měli v loňském roce. To, co bylo dobré pro E21, se nehodí na nový vůz E22.”

Grosjean se nechal slyšet, že během své kariéry neřídil složitější vůz, než kterým byl E22 před závodem v Číně.

Slova svého pilota potvrzuje i majitel Lotusu Gérard Lopez, podle něhož mohl být Grosjean v Číně konkurenceschopnější, kdyby neměl problémy s difuzorem a nedostatkem přítlaku.

Doporučujeme

Články odjinud