Za problémy Force Indie stál především Nürburgring, věří Di Resta

Za problémy Force Indie stál především Nürburgring, věří Di Resta

Paul di Resta se domnívá, že Force Indii nesrazily v posledním závodě pneumatiky, ale vlastnosti okruhu. Na jiných tratích by se mělo znovu dařit.

Zatímco vedení Force Indie přisuzovalo neúspěch z Německa novým pneumatikám, skotský závodník věří, že bude stačit změna okruhu, aby znovu bojoval vysoko.

"Určitě v to doufám," řekl. "Německo bylo tak trochu zklamáním, protože jsme letos bodovali v každém závodě, který jsme dokončili. Asi jsme trochu uvízli v provozu, za což jsme nakonec zaplatili. Bylo zklamáním, že jsme byli kolo od bodů."

"Ale odrazíme se zpět, myslím, že jsme tým, který dokáže reagovat celkem rychle. Myslím, že našemu vozu jen nesedělo Německo, a doufám, že až se vrátíme na normálnější okruh, uvidíme silné vlastnosti našeho vozu. Naprosto věřím tomu, že to dokážeme."

Vším ale můžou znovu zamíchat nové pneumatiky, které bude Pirelli dodávat od Maďarska. Di Resta si je vyzkoušel ve středu v Silverstonu, ovšem na žádné hodnocení si zatím netroufl.

"Snažíme se co nejvíce učit, ale zároveň je to víc o učení pro budoucnost formule 1. Co se týče referencí, myslím, že je lepší, když jsme ve voze my (závodní jezdci), jelikož jsme tu před pár týdny závodili a víme, kde jsou hranice vozu a jaké jsou rozdíly."

Doporučujeme

Články odjinud