Za nudu v Baku prý mohou jezdci

Za nudu v Baku prý mohou jezdci

Promotér závodu v hlavním městě Ázerbájdžánu je toho názoru, že za loňskou mdlou velkou cenu mohl konzervativní přístup pilotů. Letos by mohla nastat jiná situace.

Městský okruh situovaný v historické části města Baku si po loňské Velké ceně Evropy vysloužil kritiku. Neotřelý profil tratě sliboval napínavou podívanou. Očekávání navýšil i divoký závod série GP2. V hromadné kolizi v první zatáčce odstoupila polovina startovního pole. I zbytek závodu se nesl ve znamení incidentů a napínavé podívané.

Závod formule 1 byl v tomto ohledu poněkud zklamáním. Dramatických momentů nabídl pomálu. Nico Rosberg, který v Baku slavil vítězství, se nechal slyšet, že se závodníci zřejmě poučili právě z šíleného dějství v GP2.

Mistru světa ze sezony 2016 nyní dává za pravdu Afir Rahimov, který působí jako promotér závodu. Věří, že Ázerbájdžán čeká podobný osud jako GP Ruska.

„Jako příklad nám může posloužit Soči. První rok byl nuda, nic se nedělo. Není to tím, že by tamní trať byla nudná. Stejně jako u nás to ale byl opatrný závod. O rok později jsme v Rusku viděli skvělou show.

Hlavním faktorem je sebedůvěra pilotů. Jakmile si jezdci na trati budou více věřit, mělo by to být zajímavější. Naše trať je velmi nevyzpytatelná a každou chybu nemilosrdně trestá. Máme potenciál pro to, abychom se stali svědky skvělého závodu,“ prozradil Rahimov v rozhovoru pro Autosport.

Velká cena v Baku se letos neponese pod hlavičkou GP Evropy, ale GP Ázerbájdžánu. Zájmu o závod by mohl pomoci fakt, že tentokrát nebude časově kolidovat s čtyřiadvacetihodinovkou v Le Mans. Podle Rahimova se zatím podařilo prodat pětkrát více lístků než loni touto dobou.

Doporučujeme

Články odjinud