Za nedostatek Webberova paliva může chyba tankovacího zařízení

Za nedostatek Webberova paliva může chyba tankovacího zařízení

Šéf Red Bullu Christian Horner vysvětlil, že Mark Webber neměl ve voze dostatek paliva kvůli závadě tankovacího zařízení. Jinak by Australan zvolil stejnou taktiku jako Sebastian Vettel.

Za nedostatečným množstvím paliva ve voze Marka Webbera při kvalifikaci na Velkou cenu Číny stojí problém s tankovacím zařízením. Webber musel ve druhé části odstavit svůj vůz, ve kterém nezbyl požadovaný vzorek litru paliva a množství, které by vůz spotřeboval cestou do boxů. Australan byl proto v souladu s článkem 6.6.2 technických regulí z kvalifikace vyloučen a odstartuje z posledního místa.

Šéf týmu Red Bull Christian Horner vysvětlil, že kvůli závadě na tankovacím zařízení scházely v nádrži Webberova vozu tři kilogramy paliva. "Když byl Mark na cestě do boxů, viděli jsme velké kapky v kolektoru palivové nádrže a vozu bohužel došel benzín, což je pochopitelně frustrující. Tankovací zařízení jsme okamžitě vyřadili a budeme ho zkoumat," slíbil.

Pokud by Webber postoupil do třetí části, kvalifikace, kam měl namířeno, protože v době odstavení vozu byl osmý a ještě ho jeden výjezd čekal, nasadil by rovněž střední pneumatik. "Pochopitelně by se dnes do třetí části dostal. Naše taktika byla zkusit s oběma jezdci stejnou strategii," dodal Horner.

Doporučujeme

Články odjinud