Za naše současné problémy s promotéry může i Ecclestone, zní z Liberty Media

Za naše současné problémy s promotéry může i Ecclestone, zní z Liberty Media

Liberty Media chce přidat další závody, ale současně má problémy s mnoha stávajícími.

V Německu, Španělsku, Itálii, Mexiku a Velké Británii končí letos smlouva. Nové dohody zatím nebyly uzavřeny. Mohou za to rozdílné názory na výši poplatků, ale v Mexiku a Španělsku také nechuť státu závody dále dotovat.

Podle šéfa Liberty Media za to může z části také Bernie Ecclestone, který promotéry doslova ždímal.

„Bernie odvedl velmi dobrou práci. Pravděpodobně až příliš dobrou a promotéry vyždímal,“ řekl CEO Liberty Media Greg Maffei na konferenci Deutsche Bank.

„Nám se to nyní vrací. Částečně i z toho důvodu, že jsme nyní veřejnou společností a jsou vidět ceny a částečně také proto, že Bernie řekl mnoha z nich, že platí příliš. Věci tohle nepomohlo.“

„V Mexiku a ve Španělsku zhoršuje situaci to, že vlády chtějí stáhnout dotace. Vytváří to určité výzvy.“

F1 se chce postupně rozšířit do dalších destinací. „Pracujeme nadále na Miami, ale je zde mnoho překážek. Podívali jsme se na další alternativy v USA a to včetně Las Vegas. Díváme se na další alternativy v Africe. Snažíme se také upevnit některé ze západoevropských závodů a přidat další.“

Liberty se snaží vyvažovat. Posílit závody v Evropě, kde má F1 své jádro a také expandovat do dalších destinací. Zmínil závod ve Vietnamu, další závod v Číně a Afriku.

Foto: Getty Images / Mark Thompson

Doporučujeme

Články odjinud