Za mokra má Mercedes na první řadu

Za mokra má Mercedes na první řadu

Alespoň tedy podle Nica Rosberga, který vyhrál první část kvalifikace. Na rozdíl od Hamiltona pak bude doufat, že vlhko bude i v neděli.

Zamračené počasí, chladno a vlhko Rosbergovi sedí, jen si vzpomeňme na loňskou Velkou cenu Číny. Pilot Mercedesu doufá, že podobné počasí předvede i Melbourne. Zatím to tak vypadalo. 

"Je vážně škoda, že byla kvalifikace zastavena, protože za těchto podmínek jsem se cítil opravdu dobře a auto šlapalo jako hodinky. Ve hře stoprocentně byla první řada, takže jsme zklamaní. 

Už teď to ale vypadá lépe než před rokem. Na konci loňského roku bychom na mokru takhle rychlí rozhodně nebyli, to je jasné. Pokud bude na kvalifikaci sucho, bude pro nás výrazně těžší udržet se na špici. Máme ale dobrý vůz, takže slušný výsledek je určitě v naší moci," přiznal Nico Rosberg.

Lewis Hamilton zažívá svůj první závodní víkend v barvách Mercedesu. Na konci první části kvalifikace svítilo jeho jméno na desátém místě. Při jedné z jízd se v první dvojzatáčce nevyhnul chybě a jen těsně unikl většímu poškození monopostu.

"Už se těším na zítřek, dneska to pro všechny bylo dost perné. Je to jedna z nejkluzčích tratí, na kterých jsem kdy jel na mokru. Je tu spousta bílých čar natřených na černo. Doufám, že zítra bude sucho. Vůz je dobrý jak na suchu, tak i na mokru, ale za deště je to pochopitelně mnohem větší loterie. 

Na suché vozovce máme celkem rozumnou konstantní šanci umístit se vpředu," řekl Lewis Hamilton.

Doporučujeme

Články odjinud