Za Long Beach je formule 1 ochotná platit

Za Long Beach je formule 1 ochotná platit

Spolupracovník Bernieho Ecclestona Chris Pook dál tlačí na Long Beach, aby otevřelo výběrové řízení na využívání městského okruhu, protože formule 1 chce další Grand Prix v USA.

Zatím se ve Spojených státech Grand Prix jezdí jen v Austinu, ale šanci má pořád také New Jersey. Bernie Ecclestone chce oba tyto závody a ještě k nim přidat Long Beach.

Z tohoto důvodu Pook znovu oslovil vedení města, aby si nechalo nabídnout alternativní využití okruhu, který teď patří americkým sériím. „Chci jen zopakovat, že chceme předložit nabídku, aby měli alternativu,“ řekl. „Jen chceme, aby se podívali, co předkládáme na stůl. To je vše, o co žádáme.“

Jako argument má pro Long Beach sloužit finanční stránka. Ecclestone je ochotný vše zorganizovat tak, aby město nic neplatilo. Takže mu chce nejen prominout poplatek za závod, ale také financovat modernizaci okruhu v celkové hodnotě přes 9 miliónů dolarů.

„Čistý zisk na daních byl v roce 2013 v Austinu 4,9 miliónu a čistý zisk pro Texas byl 17,2 miliónu dolarů,“ argumentoval Pook příkladem Okruhu Amerik. „Hodnota formule 1 spočívá v tom, že přináší peníze. F1 závody přinášejí celosvětovou sledovanost. Oslovili byste nové zákazníky.“

Doporučujeme

Články odjinud