Za kreativitu bychom kritizováni být neměli, hájí svůj tým šéf Red Bullu

Za kreativitu bychom kritizováni být neměli, hájí svůj tým šéf Red Bullu

Red Bull Racing si trvá na tom, že je jeho vůz po celou sezónu legální. Jeho inženýři jen dělají to, co všichni jejich konkurenti - hledají, jak postavit co nejrychlejší auto.

Red Bull se v Maďarsku ocitl uprostřed další polemiky, když vyšlo najevo, že v Kanadě FIA zjistila možnost úpravy světlé výšky vozu RB8 bez použití nářadí, což zakazují pravidla. Federace letos zasahovala proti obhájcům titulu také kvůli dírám v podlaze, středům kol a nastavení motoru.

"Podstatou formule 1 je soutěživost, ale pravidla jsou napsána tak, že jsou otevřená různým interpretacím," hájil svůj tým Christian Horner. "Od HRT až po Red Bull si každý tým interpretuje pravidla podle svého, jinak by všechny vozy vypadaly stejně. Mezi naše silné stránky patří vynalézavost a já si nemyslím, že bychom měli být kritizováni za kreativitu."

A šéf týmu z Milton Keynes si trvá na tom, že jeho vozy byly v každém závodě legální.

"Pointa je, že se výsledky vypisují po kvalifikacích a závodech, přičemž naše auto pravidlům vyhovuje. Všechno ostatní jsou kraviny. Nakonec je na FIA a stewardech, aby rozhodli, jestli je auto legální. Každý díl našeho vozu byl zpochybňován soupeři, ale vždy vyhovoval pravidlům," dodal.

Red Bull vnímá stížnosti na svůj monopost jako součást konkurenčního boje. Protože vyhrál dva šampionáty za sebou, je podle Hornera pod drobnohledem.

Doporučujeme

Články odjinud