Za Ferrari bodoval jen Leclerc, Sainze trápilo opotřebení střední sady pneumatik | Foto: Getty Images / Bryn Lennon

Foto: Getty Images / Bryn Lennon

Za Ferrari bodoval jen Leclerc, Sainze trápilo opotřebení střední sady pneumatik

Ferrari ve třetím závodě letošní sezóny formule 1, Velké ceně Portugalska, bodovalo jen zásluhou Charlese Leclerca, který obsadil šesté místo.

Leclerc si oproti startu polepšil o dvě pozice, přesto s výsledkem není spokojen.

„S šestým místem nemohu být spokojen, celkově jsem tento víkend nepodával nejlepší výkony. Přesto jsem spokojen s prací, kterou jsem odvedl. Měl jsem dobrý start do prvního stintu, Carlos i já jsme se pak ale velmi potýkali s drolením střední sady pneumatik,“ řekl Leclerc.

„Jako tým musíme pochopit, co se tu stalo. Páté místo dnes bylo možné, nemyslím ale, že jsme mohli získat více.“

Sainzův závod: Dobrý začátek, špatný konec

Carlos Sainz měl velmi dobrý start, kdy se dokázal dostat před Sergia Péreze z Red Bullu. Po restartu se ale Sainz začal propadat, když se před něj postupně dostali Pérez, Lando Norris a Esteban Ocon.

Když se Ferrari pokusilo dřívější zastávkou dostat Sainze před Norrise, Španěl po zastávce tlačil na pneumatiky až příliš a ty mu velmi rychle odešly. Začal se proto propadat pořadím až mimo body na jedenácté místo.

„Neměli jsme dobrý den. I když jsem měl dobrý start, závod byl po zastávce velmi náročný. V prvním stintu jsem se na měkké sadě za Landem cítil velmi dobře. Pak jsme se pokusili o undercut přezutím na střední sadu, ale to nevyšlo. Kvůli drolení jsem se pak velmi trápil, abych na té sadě dojel až do cíle,“ řekl Sainz.

„Jsem zklamaný, protože jsem cítil, že máme dobrou příležitost získat dnes body. Budeme analyzovat závod, poučíme se ze strategie, z pneumatik a z chování vozu. Vzhůru do Španělska.“

Doporučujeme

Články odjinud