Za český tým Charouz budou ve F2 jezdit Piquet a Delétraz

Za český tým Charouz budou ve F2 jezdit Piquet a Delétraz

Český tým Charouz Racing System potvrdil jezdeckou sestavu pro F2 sezóny 2020.

Za český tým Sauber Junior Team by Charouz budou ve formuli 2 v příští sezóně jezdit Louis Delétraz a Pedro Piquet.

Pro Delétraze je to návrat do známého prostředí. Za tým Charouz závodil ve F2 už v roce 2018. Letos jsme ho mohli vidět v Carlinu. V celkovém pořadí skončil na osmém místě.

Pedro Piquet je synem trojnásobného mistra světa formule 1 Nelsona Piqueta a tak trochu švagrem Daniila Kvjata. Letos závodil ve F3, kde se mu podařilo jednou vyhrát a obsadit páté místo.

„Těším se, až budu opět pracovat s kluky v týmu Charouz,“ řekl Delétraz .„Mnozí z nich jsou stejní, jako když jsem tam jezdil v roce 2018. Vím, že mají dobré zkušenosti jako já, takže jsem si jistý, že to dokážeme dát dohromady a udělat v roce 2020 něco dobrého.“

„Po dvou letech v GP3 a F3 je čas udělat další krok v mé kariéře a myslím, že jsem připraven na výzvu, kterou F2 přinese,“ řekl Piquet. „Jsem rád, že se připojím k týmu Charouz, protože měli dva silné roky ve F2 a mají rychlé auto. Jedním z dalších důvodů, proč jsem se tam rozhodl jít, je to, že velmi dobře poznám inženýrskou část týmu. Věděl jsem, že budu pracovat s dobrými lidmi.“

V roce 2019 jezdili za Charouz Callum Ilott a Juan Manuel Correa, který se ale zranil při tragické nehodě ve Spa. Po zbytek sezóny ho nahradil Matevos Isaakjan. Tým skončil na celkovém šestém místě.

Foto: F3

Doporučujeme

Články odjinud