Za Buemim byl dnes nejrychlejší Heikki Kovalainen

[Testy - Jerez, středa]

Druhý den testů v Jerezu byl podle očekávání znovu nejrychlejší Sébastien Buemi, který jako jediný jezdí v upraveném loňském voze. Z pilotů s letošními monoposty zajel nejlepší čas Heikki Kovalainen.

Tým Toro Rosso využil středu pro závodní simulaci a Buemi měl příležitost si vyzkoušet zastávky boxech a procedury pro výjezd Safety caru. Švýcar sbíral data o hladkých pneumatikách a nových zadních tlumičích.

"I když pořád jezdíme s vozem 2008, hodně jsem se naučil o tom, jak fungujeme během závodního víkendu, protože jsme simulovali kvalifikaci a závod," uvedl Buemi.

Heikki Kovalainen se s McLarenem soustředil na nastavení vozu a testování KERS. Fin byl sice nejrychlejší mezi novými vozy, ale pomohlo mu k tomu loňské zadní přítlačné křídlo, protože tým v Jerezu zatím neobdržel novou verzi, která je na cestě z Wokingu.

Do vozu dnes usedl poprvé od svého listopadového zranění Mark Webber a návrat to byl úspěšný. U Red Bullu Racing byl v záloze Sebastian Vettel, ale Australan dnes zvládl bez problémů odjet 83 kol a byl třetí nejrychlejší.

"Před dnešním dnem tu bylo mnoho otázek a já jsem na ně odpověděl. Z mého pohledu šlo vše lépe, než jsem očekával. To, že jsem odjel více než závodní vzdálenost během prvního dne po návratu do kokpitu, je dobrá věc," řekl Webber. Dnešek byl zároveň první den, kdy RB5 fungoval bez technických problémů.

Čtvrté místo obsadil Kazuki Nakadžima, který si poprvé pořádně vyzkoušel vůz FW31. "Kazuki dnes testoval pro tým v Jerezu a najel více než 550 km, zatímco se věnoval testování mechanického nastavení. Také uskutečnil plnou závodní simulaci bez jakýchkoliv problémů," uvedl technický ředitel Williamsu Sam Michael.

Výsledkovou listinu dnes znovu uzavřel Renault s Nelsonem Piquetem. Brazilec odjel jen 49 kol kvůli technickým problémům, kterého kolem poledne zdržely v garáži.

"Udělali jsme pár změn v nastavení vozu a objevili jsme několik zajímavých možností, které prozkoumáme ve zbytku týdne. Během dne jsme měli pár problémů se spolehlivostí, ale odpoledne se nám podařilo uskutečnit dlouhou jízdu, což je povzbuzující," uvedl šéfinženýr testovacího týmu Renault Christian Silk.

Testy - Jerez, 11. 2. 2009

P.   Jezdec Tým Vůz 09 Čas Ztráta Kol
1. Sébastien Buemi Toro Rosso   1:17,591 - 143
2. Heikki Kovalainen McLaren      X 1:20,799 + 3,208 110
3. Mark Webber Red Bull Racing      X 1:21,321 + 3,730 83
4. Kazuki Nakajima Williams      X 1:21,451 + 3,860 125
5. Nelson Piquet Renault      X 1:21,908 + 4,317 49

Doporučujeme

Články odjinud