Z posledního místa na body. Náhradník Hülkenberg se stal jezdcem dne | Foto: Getty Images / Joe Portlock

Foto: Getty Images / Joe Portlock

Z posledního místa na body. Náhradník Hülkenberg se stal jezdcem dne

Na bodované osmé pozici po startu z posledního místa dojel ve Velké ceně Eifelu formule 1 Nico Hülkenberg, který před kvalifikací na závod na Nürburgringu u Racing Pointu nahradil Lance Strolla.

Hülkenberg byl velmi narychlo povolán Racing Pointem před sobotní kvalifikací, když Strolla trápily zažívací potíže a nemohl se zúčastnit víkendu na Nürburgringu. První kola odjel až v kvalifikaci, kde zajel nejpomalejší čas.

Německý pilot ale předvedl povedený start a v prvním kole získal tři místa. I díky odstoupením soupeřů se dostal až na osmou pozici. Za svůj výkon byl také odměněn vítězstvím v anketě jezdec dne.

„Abych pravdu řekl, se vším jsem velmi spokojen. Start nebyl ideální, v prvním kole jsem pak ale dokázal získat, myslím, dvě pozice. Pak jsem se jen soustředil na sebe, snažil jsem se najít dobrý rytmus, být na limitu, což se povedlo do poloviny prvního stintu,“ popsal Hülkenberg.

„Pak jsem dokázal natáhnout životnost pneumatik a myslím, že dlouhý první stint byl klíčový k úspěšnému výsledku. Samozřejmě naprosto nečekaný, ale mám z něj velkou radost.“

Racing Point se posunul na třetí místo v Poháru konstruktérů

Hülkenbergovo osmé místo v kombinaci se čtvrtou pozicí Sergia Péreze posunulo Racing Point na třetí místo v Poháru konstruktérů. Před McLarenem má tým náskok čtyř bodů.

Pérez přitom sahal po bodech. Po safety caru, který na trať vyjel kvůli odstavenému vozu Landa Norrise, restartoval na čtvrtém místě na čerstvějších pneumatikách než měl třetí Daniel Ricciardo.

„Dojet čtvrtý je ale dobrý výsledek a tým odvedl skvělou práci. První stint byl pro náš výsledek klíčový. Měli jsme dobrý start a získali jsme pozici, dokázali jsme se starat o pneumatiky a jet déle, pro druhý stint jsme proto měli výhodu,“ řekl Pérez

„Jsem trochu frustrovaný, protože jsem cítil, že kdyby nebylo safety caru, stupně vítězů by byly naše. Do té chvíle jsem stíhal Daniela a on byl na starších pneumatikách. Bylo to připraveno na těsný souboj o stupně vítězů v posledních kolech.“

Doporučujeme

Články odjinud