Z pilotů nových týmů se s nástrahami nové tratě nejlépe popral Trulli

Z pilotů nových týmů se s nástrahami nové tratě nejlépe popral Trulli

Lotus, Virgin a HRT mnoho překvapení pro své fanoušky nepřipravily a i v Koreji si tradičně rozdělily posledních šest míst.

Lotus

Lotus byl z nových týmů nejúspěšnější, ač se mezi jeho piloty dokázal vetřít Timo Glock z Virginu. Jarno Trulli dostál své pověsti kvalifikačního specialisty a zajel devatenáctý čas. Po penalizaci Vitalije Petrova tudíž vystartuje osmnáctý. "Jsem spokojený s průběhem dnešního dne. Moje poslední kolo bylo myslím hodně povedené. Trať dnes byla opět hodně zaprášená. To pochopitelně nedělalo dobře pneumatikám," nechal se slyšet italský jezdec.To Heikki Kovalainen měl náladu o poznání horší. Byl jedenadvacátý nejrychlejší. "Ráno to vypadalo v pohodě, ale odpoledne jsme asi nezvolili dobrou strategii. Svou roli sehrál provoz na trati. Jízda na nové špinavé trati je vždycky plná útrap," řekl Kovalainen, který doufá ve zlepšené podmínky v zítřejším závodě.

Virgin

Timo Glock byl do poslední chvíle na "pole position" mezi novými týmy. S dvacátou pozicí je přesto spokojený, penalizace Petrova ho posune o jedno místo vpřed. "Dnešní kvalifikace se opravdu vydařila. Po tréninku jsme provedli správné změny a moje první jízda v kvalifikaci nebyla zlá. Z auta nešlo dostat víc," myslí si Glock. To jeho brazilský kolega Lucas di Grassi si kvalifikaci tolik nepochvaloval. "Nepodařilo se mi správně naložit s pneumatikami pro kvalifikaci. Ve dvou měřených kolech jsem se dostal do provozu a potom jsem udělal chybu," řekl di Grassi, podle kterého bychom se v první sekci okruhu měli dočkat mnoha předjížděcích manévrů.

HRT

Že vozy Hispanie obsadí poslední řadu na roštu, se všeobecně očekávalo. Zajímavé ovšem je, jak dopadl souboj jeho pilotů. Vítězně z něj vzešel odepisovaný Sakon Jamamoto. "Jsme hodně blízko našim soupeřům a chtěl bych poděkovat týmu za to, že připravil tak dobré auto. Nevíme ještě, zda zítra bude či nebude pršet. Tak jako tak se ale budeme jako obvykle snažit dostat oba vozy do cíle," podotkl Japonec. "Dnes jsme již mohli pořádně pracovat na voze, jelikož jsme odjeli více kol než včera. Kvalifikační výsledek ale nedopadl podle našich očekávání. S více zkušenostmi z nového okruhu to mohlo skončit lépe. Zítřejší závod bude dlouhý, uvidíme, co všechno se za těch pětapadesát kol stane," řekl poslední kvalifikovaný Bruno Senna.

Doporučujeme

Články odjinud