Z nováčků nejrychlejší Lotus, Virgin si to nechce nechat líbit

V klání nováčků opět přilákával pozornost hlavně souboj mezi Lotusem a Virginem. Spokojenější tentokrát byl prvně jmenovaný tým.

Lotus

Jarna Trulliho ráno opět provázely technické problémy. Kvůli měl až do kvalifikace na kontě pouze dvanáct odjetých kol. Za odvedený výkon a jedenadvacátou pozici si vysloužil chválu Tonyho Fernandese. "Kvalifikace byla první příležitostí jet s autem naplno. Problémy s hydraulikou mi zkrátily třetí trénink. Jsem tedy spokojený. Moje pozice je lepší, než jsme čekali," řekl Trulli. Heikkimu Kovalainenovi se vedlo o něco lépe a byl nejrychlejším jezdcem z trojice nových týmů. Fin se nicméně trochu potýkal s nedostatečně vyladěným nastavením.

Virgin

Podobně jako Trulli to ani Timo Glock neměl lehké. Narozdíl od zkušeného Itala ho ale ráno pozdržely problémy s plynovým pedálem. Ačkoliv jeho vůz nebyl stoprocentně připraven, dokázal porazit svého kolegu di Grassiho. Brazilský pilot se kvalifikoval hned za Trullim. "V kvalifikaci jsme nedosáhli nejlepšího možného času, protože se mi nepodařilo dát dohromady bezvadné kolo. Auto má na víc," řekl di Grassi. Virgin do Británie přivezl několik novinek, které se údajně vyplácí. Ztráta na Lotus se zmenšuje.

HRT

Španělský tým v Británii zažil jednu výraznou změnu. Místo Bruna Senny se na Silverstonu prohání Japonec Sakon Jamamoto. Ten se nakonec kvalifikoval na posledním místě, za Karunem Čandhokem. Indického pilota zpomalil provoz na trati.

Doporučujeme

Články odjinud