Z nováčků cíl viděli jen piloti Virginu

V sobotu byli po kvalifikaci nejspokojenější u Lotusu. Dnes tomu bylo jinak, jako nejspolehlivější se ukázal být tým Virgin Richarda Bransona.

HRT

Ačkoliv Karun Čandhok i Bruno Senna odstoupili ze závodu, indický pilot ještě zůstal mezi klasifikovanými, přičemž mu byla připsána ztráta šesti kol. Ve výsledkové listině jeho jméno nalezneme na dvacátém místě. To Čandhok považuje za neúspěch. Bruno Senna je poněkud spokojenější. Výkon v závodě ho potěšil a do budoucna si zachovává optimismus. Ze závodu Brazilce vyřadily potíže s palivovým systémem.

Lotus

Malajský tým si Grand Prix Turecka za rámeček nedá. Heikki Kovalainen i Jarno Trulli ze závodu odstoupili jako první. Na trati vydrželi jen něco málo přes třicet kol. "Nejdříve jsem si myslel, že mě postihl defekt, protože se auto najednou velmi zvláštně ovládalo. Pak ale odešla převodovka, spojka i plyn. Je to velké neštěstí, protože to jinak byl náš nejlepší závod," řekl Kovalainen. Trulli měl naplánovanou odlišnou strategii, která se ovšem ukázala být méně efektivní. I jeho ovšem ze závodu vyřadila hydraulika.

Virgin

U Virginu v kvalifikaci věřili, že porazí vozy Lotusu. Povedlo se jim to až v závodě, když Glock dojel osmnáctý a di Grassi devatenáctý. Timo Glock žehral nad fází, kdy se pohyboval za pomaleji jedoucím Brunem Sennou. Závod kvůli technickým problémům dojel s používáním pouze pěti rychlostních stupňů.

Doporučujeme

Články odjinud