Z kvalifikace při Red Bull Night Race postoupí 16 nejlepších

Již za pár hodin, konkrétně 1. července od 17:00 v pražských Žlutých lázních, odstartuje Red Bull Night Race. Hlavním bodem programu je Pit Stop Game (PSG).

Ve srovnání s běžným pitstopem během reálného závodu formule 1 bude mít soutěžící povinnost navíc: sám si měřit čas. Pitstop začíná zmáčknutím tlačítka na speciálním stojánku v jeho blízkosti. Končí zmáčknutím téhož. Na monitorech je pak sledován čas a vykázána výsledná hodnota. Kolo, které přijde vyměnit, bude stát na speciální stojánce.

Dohlížet na vás budou celkem tři děvčata. Jedna u každého ze dvou kol a třetí, která zaznamená jméno a výsledný čas na kartičku. Podle oficiálních materiálů mohou závodit jednotlivci, dvojice nebo trojice.Toto bude ještě upřesněno na místě.

Ovládání pneumatické pistole je velmi jednoduché a každý návštěvník dostane šanci vyzkoušet si na čas výměnu kola v kvalifikační části. Do finále postupuje nejlepších šestnáct.

K dispozici bude také Press area, kde si soutěžící může vychutnat atmosféru oficiálních tiskových konferencí a na památku si odnést fotografii.

Zdá se, že předpověď počasí akci přeje, nebude chybět muzika ani zlatavý mok, takže už nyní se s Red Bullem a F1sports na akci těšíme.

 

Doporučujeme

Články odjinud